Vredesroute

© vlaanderen-fietsland.be - Lisa Maes (Auteur)

Het parcours vormt een rondrit langs relikten van de eerste wereldoorlog. Je fietst naar het domein Palingbeek en Hill 60. In Zonnebeke maak je kennis met het indrukwekkende Britse Tine Cot Cemetery. Daarna fiets je naar Langemark met het Duitse Soldatenfriedhof. Op de terugweg langs het Ieperleekanaal passeer je het Essex Farm Cemetery, waar John Mac Crae zijn In Flanders Field schreef.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (20)
schrijf review - lees alle reviews
  • 45 km
  • Grote Markt 1, 8900 Ieper
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (20)

schrijf review - gegevens fietsroute

Kristien Lamon 31-07-2022

Prachtige route die een ongelooflijke indruk op ons heeft nagelaten. Gewoon perfect voor ons. Het bezoek aan de vele kerkhoven (waaronder Tyne Cott - fantastisch mooi) was indrukwekkend. Lekker gegeten onderweg bij Polygoon, een echte aanrader, je komt het tegen na ongeveer 20 km. Een echte aanrader !

Anonieme gebruiker 18-08-2021

Heel mooie, rustige route! Veel fietspaden! Geen enkel bordje ontbreekt! Gestart in Zonnebeke, dan kom je halverwege in Ieper aan, waar er tal van mogelijkheden zijn om te eten of te drinken! Deze route is zeker een aanrader!

Anonieme gebruiker 07-09-2020

mooie route! Sommige wegen wel in slechte staat en ook paar kilometers in grind rijden. Maar toch zeker aanrader.

Kathleen Van Assche 19-09-2019

Prachtige fietsroute, start op de Grote Markt te Ieper. Je passeert langs de Palingbeek en de vele prachtige verzorgde kerkhoven. Na 20 km gefietst te hebben kom je ook een gezellige terras tegen waar je eens kan pauzeren. Veel passages waar er geen auto's toegelaten zijn.
Op een bepaald ogenblik fiets je naar een boerderij en je fietst als het ware gewoon tussen de koeien. Zalige fietsroute.

johan mercy 28-02-2019

Ieper is geen Tirol. Het natuurschoon, dat is relatief, maar toch één van de mooiste routes van de provincie. Eén bordje (langemark) kon ik niet vinden, maar voor de rest uitstekend aangeduid. En die oorlogskerkhoven, ze zijn met zoveel dat je ze op de duur achteloos voorbijfietst. Terloops ... "oorlogsroute" zou een juistere benaming zijn. Maar dat klinkt een beetje luguber.

Anonieme gebruiker 20-10-2018

Na de oude kaasmakerij is een bordje verdwenen wegens wegenwerken ,
Afdraaien in de ravestraat

Voor de rest geweldige route.
Wij hebben als startpunt parking tulpenlaan gebruikt , gratis en de route komt voorbij de parking

Anonieme gebruiker 09-09-2018

F antastisch mooie fietsroute met veel passages waar auto's niet toegelaten zijn,waar je vele oorlogskerkoven passeert,een molen nog in werking waar je nog de nodige uitleg bij krijgt,mooie terrasjes ,kortom een aanrader voor iedereen die houdt van fietsen en een zeer mooie streek!!!De dag kun je dan eindigen op een terrasje op de mooie markt van Ieper,gevolgd met de Last Post onder de Menenpoort,indrukwekkend!!!En niet te vergeten,de route is perfect aangeduid met bordjes en géén één ontbreekt! Top!

Anonieme gebruiker 31-08-2018

enkel aan een rondpunt richting staat rechtsl aangegeven maar het is de tweede afrit dat je moet nemen

Anonieme gebruiker 18-08-2018

vandaag 18 aug de vredesroute gereden : zeer fietsvriendelijke route, autoluw en prachtige panorama's
geen enkel bordje te weinig, wel eentje niet gezien : half achter een struik, dus teruggekeerd ! eigen schuld dikke bult
afstand 46 km

& Christa Marc 16-08-2018

op 14 augustus deze vredesroute gereden, een aanrader voor iedereen. Prachtig hoe al de graven mooi onderhouden worden.

Anonieme gebruiker 06-08-2018

Vandaag 6 aug deze route gereden met mijn vrouwtje tis een zeer mooie route maar de afstand ligt volgens mij rond de 55km misschien moet dit ies gecheckt worden?Mvg

Anonieme gebruiker 08-05-2018

De bewegwijzering is bijna overal aanwezig (enkel thv Milcobel ontbreekt die). Langs de vaart richting Ieper veel wortels die door het wegdek proberen te groeien. Maar uiteindelijk een mooie fietstocht!

Anonieme gebruiker 22-04-2018

waarom geen knooppunten voorzien voor die mooie route zou veel gemakkelijker zijn

Anonieme gebruiker 26-09-2017

De bewegwijzering hapert hier en daar. Daarom is een kaart (2 euro) een nuttige investering. On-line te koop. Google maps vertelt u -indien nodig- waar u bent. De route fietsen en onderweg interessante locaties (hill 60, Tyne Cot etc) bezoeken neemt zeker een hele dag in beslag. Neem in elk geval wat te eten en te drinken mee.
De route is erg mooi en interessant.

Anonieme gebruiker 22-09-2017

opgelet!
gewoon even een fietskaart kopen, en indien de bordjes ontbreken kan je altijd terecht.
op deze fietskaart staat ook interessante informatie over de verschillende sites onderweg. fietskaartje te verkrijgen bij toeristische dienst Ieper in de lakenhallen.
veel plezier!

Anonieme gebruiker 31-07-2017

Is de bewegwijzering hersteld ondertussen ?

Anonieme gebruiker 10-05-2017

Zeer mooie route MAAR
1) In Langemark ontbreekt een wegwijzer waardoor wij al richting Staden fietsten
2) idem zoals Beranrd Dewulf schreef. Dringend te herzien want wij waren al tot bijna in Wijtschate gefietst.
Uiteindelijk reden wij geen 45 km maar 63 km.

Anonieme gebruiker 05-05-2017

de bewegwijzering vanaf Ieper lijkt me niet te kloppen. Je wordt met verschillende wegwijzers over de Pannenhuisstraat gestuurd tot aan de Ruyschaertstraat waar de laatste wegwijzer je laat oversteken naar de Kriekstraat en dan stoppen alle wegwijzers. Dit stemt duidelijk niet overeen met het plannetje dat op de website te vinden is .

Anonieme gebruiker 25-07-2016

wat een zeer mooie route,als je al die kerkhoven tegen komt dan beseft je goed wat deze mensen gedaan hebben voor ons,zo dat we in vrede kunnen leven

Anonieme gebruiker 11-07-2016

Mooie en zeer rustgevende route, even stil staan bij het verleden , aandacht voor de vele oorlogsslachtoffers voor onze vrede , daarom is deze route en terecht de vredesroute genoemd.