Krekedalroute

© vlaanderen-fietsland.be - Ignace van wambeke (Auteur)

Je verkent de vallei van de Krekebeek, die met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt. Drie geografische streken ontmoeten elkaar hier: de polders, de zandstreek en de zandleemstreek. Je fietst door de Bethoosterse Broeken naar Koekelare. Op de grens met het Houtland ben je op het hoogste punt van de noordeljke heuvelrij. Je daalt af naar Kortemark en fietst verder naar Werken. Via Houthulst en Klerken keer je terug naar Diksmuide.

Met dank aan Westtoer.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 47 km
  • Grote Markt 1, 8600 Diksmuide
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen fietsknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (5)

schrijf review - gegevens fietsroute

Anonieme gebruiker 14-04-2021

Een mooie fietsroute al meerdere keren deze route gefietst;maar bij heraanleg van de markt in Diksmuide zijn de borden niet juist teruggeplaats.Dit is al meerdere keren doorgegeven.Jammer ,wij zijn van de streek en weten de weg maar voor die mensen die de weg niet weten is dit verwarrend.Ook zijn er enkele bordjes aan vervanging toe.

Paul Desplenter 13-11-2020

de route gereden , echter in Diksmuide een bordje niet gevonden ,jammer, staat reeds in de review van 2018 , hebben na lang zoeken zo'n 10km misreden .Voor de rest zeer mooie en aangename route .In Koekelare een pittig bergop maar is te doen. Hopelijk es het bordje in Diksmuide ,net voorbij de markt terug plaatsen

Kathleen Van Assche 30-06-2019

Zeer mooie rustige route. Bij het verlaten van de markt Diksmuide linksaf en dan over het brugje naar rechts tot aan kruispunt en dan rechtdoor. Bordje staat niet goed aangeduid.
Af en toe een bordje die niet goed leesbaar is (kleur beetje verbleekt), maar voor de rest staan alle bordjes heel goed aangeduid. Hele rustige baantjes door de akkers. Zeker een route om nog eens te fietsen.

Anonieme gebruiker 18-06-2018

Zeer mooie route.
1 probleem.
Bij verlaten markt Diksmuide staat linksaf, maar verder geen aanduiding gevonden.
Met vriendelijke groeten.
Romain Declercq.

Anonieme gebruiker 26-06-2016

Mooie route, zowel met gewone fiets als met race fiets (op uitzondering van 250m wegel door park in Koekelaere), 120 hoogtmeters, zeer gevarieerd. Ideaal vertrekpunt in Kortemark - keerpunt halfweg is dan Diksmuide.