Wat is het spelconcept? Hoe werkt het?

Hoe schrijf ik me in?

De wedstrijd staat open voor iedereen die een abonnement heeft op onze website of app (€ 9.99 voor een jaar). Wanneer je reeds abonnee bent van vlaanderen-fietsland.be (via de app of de website), kan je zonder verdere actie deelnemen aan de wedstrijd. Verder op deze pagina kom je te weten hoe het spel juist in zijn werk gaat. Indien je nog geen abonnement hebt, kan je een abonnement kopen via de app of website.

Abonnement kopen via de app

Als je onze app downloadt via Google Play (Android) of de App Store (iPhone), kan je daarna in de app inloggen met je Vlaanderen Fietsland account. Nadat je bent ingelogd in de app, kan je vanuit het startscherm de optie 'Abonnee worden' kiezen. Daarna kan je een abonnement aankopen via je Google Play of iTunes account.

   

Abonnement kopen via de website

Je kan ook via website een abonnement kopen. Daarvoor surf je naar vlaanderen-fietsland.be/abonnee-worden. Je kan daar het het abonnement aankopen en je vindt er ook een overzicht van alle functies die je ter beschikking hebt als abonnee.

Wanneer je geabonneerd bent, staat de wedstrijd voor jou open. De wedstrijd loopt tot en met 30 september 2019. Lees verder om te weten te komen hoe het spel in zijn werk gaat.

Hoe werkt het spel?

Het principe is simpel: fiets gedurende de zomer zoveel mogelijk langs fietsknooppunten in Vlaanderen met onze app. We hebben 32 letters verstopt op verschillende plaatsen op het fietsnetwerk in Vlaanderen. Deze 32 letters vormen samen vier achtletterwoorden. Je kan de letters vinden door te gaan fietsen met behulp van de Navigatiemodus in onze app. Op deze manier kan je de navigatiemodus in de app gebruiken:

Maak of importeer een route in de app. Ga vanuit het startscherm van de app naar de Routeplanner. Daar kan je een route tekenen, of je kan er eentje importeren vanaf onze website. Daarna kies je vanuit het menu rechtsbovenaan voor 'Navigatiemodus':Daarna begeef je je naar het startpunt van de route. Wanneer je begint te fietsen, duw je in de navigatiemodus op 'Start GPS':Tijdens het fietsen hoef je niet constant op het scherm te zien. Je kan de smartphone gerust in je broekzak stoppen, controleer enkel af en toe of je nog GPS signalen ontvangt. Het enige wat je nu moet doen, is fietsen en genieten. Als je onderweg een van de 32 te zoeken letters tegenkomt, zal de smartphone trillen en ook een signaal geven (als je geluid aan staat tenminste). Op je scherm verschijnt dan de volgende boodschap, die aangeeft welke letter van welk woord je gevonden hebt:Je hoeft de letters niet te noteren, de app bewaart al je gevonden letters in een handig overzicht. In het startscherm van de app kan je steeds naar het overzicht van je gevonden letters gaan door op de knop 'Mijn gevonden letters' te duwen:In het overzicht van je gevonden letters zie je de 4 achtletterwoorden staan. Elke keer wanneer je een letter gevonden hebt, wordt de letter ingevuld bij het juiste woord. OPGELET: de letters worden niet op de juiste plaats ingevuld, maar in de volgorde waarin je ze vond. Het is de bedoeling dat je achteraf zelf de letters in de juiste volgorde zet om het juiste woord te raden:De wedstrijd loopt tot en met 30 september 2019. Bedoeling is dat je ons voor die tijd de 4 achtletterwoorden laat weten die we zoeken via dit formulier. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan het doorgeven van de juiste antwoorden:

  • Elke deelnemer kan slechts 1 keer een antwoordformulier indienen.
  • Gokken is toegelaten (1 keer) maar je moet van elk achterletterwoord wel minstens 4 letters gevonden hebben. Je inzending is enkel geldig als hieraan voldaan is. Wij registreren welke letters je effectief hebt gevonden tijdens het fietsen.
  • Iedereen die ons voor 30 september 2019 de juiste 4 achtletterwoorden laat weten en aan alle voorwaarden voldoet, maakt kans op 1 van de 10 prachtige prijzen. Hoe we de tien winnaars bepalen, vind je in het wedstrijdreglement.
  • Als je zelf de 4 woorden gevonden hebt, heeft het geen zin om de juiste oplossingen aan vrienden/kennissen door te geven. Wie de 4 woorden doorstuurt, moet minstens 4 letters van elk woord zelf gevonden hebben tijdens het fietsen met de app. Enkel de juiste antwoorden doorgeven heeft dus geen zin. We hebben voldoende controles ingebouwd om deze 'valse' inzendingen te filteren.

Waar kan ik de letters vinden?

Je kan de letters verspreid vinden over het ganse Vlaamse fietsnetwerk. Overal waar je op onze routeplanner fietsnetwerken vindt binnen Vlaanderen, kan een letter verstopt zijn. OPGELET: je vindt op de routeplanner ook een aantal fietsnetwerken buiten Vlaanderen (stukje Walloniƫ en Nederland). Daar zijn geen letters verstopt. Alle 32 letters liggen op Vlaams grondgebied. Hoe vaker en hoe gespreider je in Vlaanderen fietst, hoe meer kans je maakt om letters te vinden.

Enkele nuttige weetjes

We geven alvast deze tip. Er zijn in totaal 32 letters te zoeken, verspreid over de 5 Vlaamse provincies. De 32 letters zijn op deze manier verspreid over de 5 provincies:

Antwerpen: 7 letters
Limburg: 5 letters
Oost-Vlaanderen: 6 letters
Vlaams-Brabant: 7 letters
West-Vlaanderen: 7 letters

We geven tips weg tijdens de wedstrijd

Tijdens de ganse duur van de wedstrijd zullen we regelmatig tips weggeven. Op deze pagina geven we vanaf donderdag 30 mei 2019 elke donderdag rond 16:00 een tip weg. Je vindt op dit moment alvast een tip om van start te gaan. De tip bestaat uit een fietsroute van 45 tot 50 km waar je, als je deze route met de app fietst, gegarandeerd een letter kan vinden. Hou de pagina met tips dus regelmatig in de gaten, het verhoogt je kans op het vinden van alle woorden in grote mate.